top of page
logo kiet nude.JPG

Werkwijze interieuradvies

Ben je benieuwd naar hoe een interieuradvies bij KIET interieur in zijn werk gaat? 
Hier onder leg ik mijn werkwijze stap voor stap aan je uit. 
Alle projecten zijn uniek, ik pas mijn werkwijze aan op de wensen en vraag van de klant. In de grote lijnen blijft het verloop zoals hier onder beschreven is. 

01.

Het intakegesprek

Ik start ieder advies met een intakegesprek op locatie. Voorafgaand aan het intakegesprek vraag ik je een moodboard te maken, dit mag op Pinterest, in powerpoint of gewoon op papier.

Daarnaast vraag ik je eventuele plattegronden en afmetingen van de ruimte te verzamelen.

Tijdens het intakegesprek nemen we jouw moodboard door. Daarnaast inventariseer ik aan de hand van een vragenlijst je voorkeuren met betrekking tot kleuren, materialen en je budget. Tijdens dit gesprek probeer ik een goed beeld te krijgen van je wensen, verwachtingen en eisen. Na dit gesprek ontvang je van mij per e-mail een offerte op maat.

02.

De voorlopige ontwerpfase

Zodra je akkoord gaat met de offerte ga ik voor jou aan de slag met de ideeën die we hebben besproken tijdens de intake. Ik maak voor jou een persoonlijk moodboard, materialenbord en globale indeling. Deze presenteer ik tijdens een tussenpresentatie. Zo kan ik controleren of ik je wensen goed heb begrepen. 

Tijdens de tussenpresentatie kan het zijn dat ik kleur en materiaalopties mee neem, om samen te bekijken. Zo kan ik controleren of we op dezelfde lijn zitten en krijg ik een beter beeld van je voorkeuren. 

03.

De definitieve ontwerpfase

Zodra ik akkoord heb ontvangen op het moodboard, materialenbord en de globale indeling, werk ik het interieurplan verder uit. Ik verwerk hierin, afhankelijk van het gekozen pakket, een 2D indeling, geef kleur en materialenadvies, meubeladvies, stylingadvies en maak een verlichtingsplan en bijbehorende shoppinglist. Voor onderdelen zoals vloer, raamdecoratie, meubels op maat vraag ik offertes voor je op. Zo weet jij precies waar je alle benodigde spullen kan kopen en wat dit gaat kosten. Ik houd hierbij natuurlijk rekening met het budget die je mij van te voren hebt gegeven. 

04.

De presentatie

Het complete interieurplan presenteer ik aan je bij jou thuis. Hierbij ontvang je van mij in een boekje op A3 formaat, waar je alle ideeën en informatie na afloop rustig in kan teruglezen. Ik ondersteun mijn presentatie met kleur en materiaalstalen die jij na de presentatie in ontvangst neemt. 

Tijdens dit gesprek is het mogelijk al je vragen met betrekking tot het plan aan mij te stellen.

05.

Nazorg

Na de presentatie heb je het interieurontwerp, de kleur en materiaalstalen, offertes en prijzen in je bezit. Het kan natuurlijk zijn dat er naderhand vragen in je opkomen, deze kan je altijd telefonisch of per mail aan mij stellen. Ook kan het zo zijn dat er een item tussen zit waar je minder enthousiast over bent, dit kan je binnen een maand na oplevering aan mij laten weten. Ik zoek dan een vervangend product voor je, die goed in het plan past. 

Als je het pakket 'Compleet, zonder zorgen' hebt gekozen hebben we na de presentatie contact. Je hebt de tijd om alle items uit het interieurplan te gaan bekijken. Zodra je akkoord bent met alle items ga ik deze voor je bestellen. Ik zorg ervoor dat alle meubels en accessoires bij je thuis geleverd worden. Zodra je alle items in huis hebt kom ik nog één keer langs voor de finishing touch en help ik je met het afstylen van de ruimte. 

Werkwijze

bottom of page